'Porteum, politie en gemeente Lelystad werken hard aan verbetering veiligheid school'

LELYSTAD • Di 13 september 2022 | 22:37 • Dinsdag 13 september 2022 | 22:37

Het incident vorige week, waarbij een leerling van de middelbare school Porteum ernstig werd mishandeld door twee medescholieren, kan en mag niet voorkomen in een stad als Lelystad. Dat zei wethouder Dennis Grimbergen van onderwijs dinsdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Hij noemde het gebeuren een trieste aangelegenheid en deelde zijn medeleven aan het slachtoffer, familie en andere leerlingen die getuige waren van de vechtpartij.

De PVV stelde tijdens de vergadering vragen over de mishandeling. Fractievoorzitter Ashwin van Stormbroek zei dat er geen sprake is van een incident, maar van een patroon. Van Stormbroek vertelde dat er een petitie rondgaat onder ouders en docenten op school. Porteum zou volgens Van Stormbroek een faliekante mislukking zijn. De PVV'er vroeg aan het college van burgemeester en wethouders wat er wordt gedaan om het geweld op de school terug te dringen.

Wethouder Grimbergen zei nauw contact te hebben met de politie en de schoolleiding. De veiligheid op Porteum wordt regelmatig besproken met de betrokken partners. De directie is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op school en dus ook de veiligheid. Daar waar kan zal de gemeente ondersteunen.

De wethouder deed een oproep aan iedereen in Lelystad: "Zorg voor elkaar, heb respect voor elkaar, ongeacht de situatie, leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging."

Het zal volgens Grimbergen nog wel even duren voordat de situatie op de school weer genormaliseerd is. De schrik zit er volgens hem bij veel mensen goed in; de impact is groot. De wethouder besloot zijn betoog met de woorden: "U mag er op vertrouwen, dat wij samen met Porteum werken aan een verbeterslag".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel