Tieners berecht voor schoppen van twee jongens, mishandeling te zien op Snapchat

LELYSTAD • Wo 14 september 2022 | 12:03 • Woensdag 14 september 2022 | 12:03

De rechtbank heeft drie jongens (van 14, 14 en 13 jaar oud) uit Lelystad veroordeeld tot taak- en leerstraffen. Zij takelden op 13 maart vorig jaar twee jongetjes van 11 toe op het Stadhuisplein in hun woonplaats. Daarbij stampten ze zelfs op de hoofden van de twee.

De officier van justitie eiste twee weken terug in een besloten rechtszitting vier weken voorwaardelijke jeugdcel tegen alle drie. Twee van hen zouden ook een taakstraf van 50 uur moeten doen, de derde jongen een van 20 uur plus een leerstraf van 25 uur.

De rechtbank hield het bij alleen de taak- en leerstraffen. Een van de slachtoffers moet bovendien 1.500 euro schadevergoeding krijgen.

In rug getrapt en getackeld
Volgens de rechtbank liepen de jonge slachtoffertjes op straat, toen een van hen opeens in zijn rug werd getrapt. De andere werd getackeld. Toen ze eenmaal op de grond lagen, werden ze hard geschopt door de drie belagers.

Mishandeling op Snapchat gezet
Een van de slachtoffers probeerde zijn vriend nog te beschermen door een belager te lijf te gaan met een saucijzenbroodje, maar dat mocht niet baten. Beide jongens werden hard tegen hun hoofd getrapt, terwijl ze al op de grond lagen. De aanvallers stampten zelfs op hun hoofden, totdat omstanders ingrepen. Eén van de drie vechtersbazen filmde het allemaal en zette het op Snapchat.

De rechtbank rekent het de drie erg aan dat ze doorgingen met stampen, terwijl de jochies al 'roerloos' op de grond lagen. Ook de jonge leeftijd van de slachtoffers, vinden de rechters schokkend. Zij achten de geweldplegers ook verantwoordelijk voor de schrik van de ouders, toen die hoorden van het incident.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel