Politie en gemeente houden situatie Renaissanceschool in de gaten

ALMERE • Wo 14 september 2022 | 14:44 • Woensdag 14 september 2022 | 14:44

Politie en de gemeente Almere houden de situatie die is ontstaan rondom de Renaissanceschool scherp in de gaten. De afgelopen dagen ontstond onrust, nadat bij de nieuwe particuliere basisschool een brief werd gevonden met de tekst 'Fascisten opgerot'. Het Almeerse college van B en W zegt nu "te hebben kennisgenomen van de gebeurtenissen bij de Renaissanceschool. We keuren elke bedreiging af".

De basisschool van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD) begon ruim twee weken geleden met de lessen. Die worden gegeven in een gebouw dat het bestuur van de beheersstichting Scouting Cornelis Lelygroep Almere verhuurt aan de school. Vier leerlingen gaan daar naartoe en afgelopen maandag vonden ouders het briefje vlakbij de ingang van de school. Zij voelen zich daardoor bedreigd. Het college van B en W zegt daarover: "Samen met de politie monitoren we de situatie nauwgezet." Op wat voor manier dat gebeurt, wordt niet duidelijk.

Een paar dagen geleden zei de gemeente officieel nog niet eens te weten dat de school bestaat, omdat er geen registratie van was. Voor particuliere scholen is dat een paar weken na de start ook nog niet verplicht.

De komst van de Renaissanceschool naar Almere is omstreden. De oprichters zijn van mening dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland niet goed is en dat de overheid aan staatspropaganda doet. Tegenstanders vrezen juist dat de kinderen worden geïndoctrineerd met het gedachtegoed van de partij van Thierry Baudet.

Een woordvoerder van de stichting waar de Renaissanceschool onder valt, wilde niet reageren op de ontstane situatie. Zij wilde alleen kwijt dat 'alles goed gaat'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel