Dronten kan 'meest hondvriendelijke' gemeente van Nederland worden

DRONTEN • Vr 16 september 2022 | 12:38 • Vrijdag 16 september 2022 | 12:38

De gemeente Dronten is één van de drie genomineerden voor een nieuwe prijs, die van de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland. De prijs is in het leven geroepen door de Koninklijke Hondenbescherming en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Meer dan 30.000 mensen hebben een gemeente genomineerd waarvan men tevreden is over het hondenbeleid. Uit deze gemeentes is door een onafhankelijke jury een top drie samengesteld.

Dronten staat onder meer in de top drie omdat de gemeente geen hondenbelasting heft, omdat het beleidsregels bijtincidenten kent en omdat er veel en grote losloopgebieden zijn in zowel Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. Verder is het volgens de jury overal erg schoon, ondanks dat hondenbezitters alleen op paden een opruimplicht hebben.

Stemmen kan vanaf donderdag 22 september door hier of hier het filmpje over het hondenbeleid in Dronten te liken. De uiteindelijke winnaar zal op 13 oktober bekendgemaakt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel