Nieuw centraal doppen-verzamelpunt bij Triade Vitree

LELYSTAD • Ma 19 september 2022 | 14:18 • Maandag 19 september 2022 | 14:18

Verzamelde plastic doppen uit de provincie worden binnenkort gesorteerd bij Triade Vitree in Lelystad. De zorginstelling gaat helpen bij het sorteren en verzamelen van de doppen voor een doorlopende actie van KNGF Geleidehonden.

Veel inwoners van Flevoland verzamelen doppen van bijvoorbeeld frisdrankflessen voor het KNGF. De stichting krijgt er een vergoeding voor, waarmee ze onder meer puppy's opleiden tot blindengeleidehond. "Er zijn in de provincie tientallen inzamelpunten", vertelt Fred Muiteman die de inzameling coördineert. "Bijvoorbeeld in supermarkten, dierenwinkels en bij mensen thuis. In elke gemeente zijn verschillende punten".

Bij Triade Vitree komt een depot, waar mensen met een beperking zich gaan bezighouden met het schoonmaken, sorteren en verzamelen van de doppen. Alle verzamelde doppen uit de provincie komen terecht in een zeecontainer, waar zo'n 6000 kilo in past. Vanuit daar gaat het verder naar recyclebedrijf, die er een vergoeding voor betaalt. "Dat geld is hard nodig, want de opleiding van één hulphond kost zo'n 35.000 euro", legde Muiteman eerder uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel