Achtervolging leidt naar 'bekende' motorrijders

LELYSTAD • Di 20 september 2022 | 9:57 • Dinsdag 20 september 2022 | 9:57

De politie heeft maandagavond in Lelystad twee motorrijders achtervolgd die met hoge snelheid wegreden toen agenten ze wilden controleren. Het duo viel op toen ze een zogenoemde wheelie maakten, waarbij korte tijd het voorwiel de grond niet raakt.

De ene motorrijder verdween het Karveel in en de ander vluchtte via de Houtribweg. De snelheid liep volgens de politie op tot boven de 180 kilometer per uur, waar 80 de limiet is. Bij het Golfpark sloeg de bestuurder af om met meer dan 110 km per uur door de wijk te scheuren. De politie verloor de motor bij Karveel 49 uit het zicht.

De politie ging vervolgens kijken bij een woning in de wijk waarvan bekend is dat er twee 'bekende overlast veroorzakende motorrijders' wonen. In de tuin werd één van twee motoren aangetroffen. Die is in beslag genomen. Beide verdachten hebben volgens de politie geen rijbewijs, waardoor ze ook onverzekerd rondrijden. Ze worden later gehoord, meldt de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel