Buurthuis per direct dicht, pand niet veilig

LELYSTAD • Do 22 september 2022 | 14:09 • Donderdag 22 september 2022 | 14:09

Buurthuis Het Palet aan de Voorhof in Lelystad is vanaf donderdag voor onbepaalde tijd dicht. Het pand is niet veilig. In het onderkomen worden allerlei activiteiten gehouden zoals darten, dammen, tafeltennis, sjoelen, bingo, zumba en aerobics.

Het Palet bestaat sinds 1976 en heeft honderden leden, vooral ouderen uit de buurt. Volgens voorzitter Jolanda Prins-Meering is het pand niet veilig vanwege verzakkingen. Zo is de vloer aan de voorzijde van het pand lager dan de rest van de oppervlakte. Ook is de afzuiginstallatie in de keuken naar beneden gezakt. Jolanda Prins-Meering: "Wij denken dat het dak nu ook aan het verzakken is. En dat heeft ons doen besluiten om het buurthuis voor veiligheid dicht te doen."

De gemeente Lelystad is eigenaar van het pand. Prins-Meering zegt de problemen te hebben gemeld bij de gemeente. Die heeft onlangs een aannemer ingehuurd om te gaan kijken wat er precies aan de hand is. Prins-Meering vindt het pijnlijk om de deur te sluiten voor haar leden: "We hebben natuurlijk twee jaar corona gehad waardoor we dicht waren. Nu zijn we eindelijk weer open. De winter komt er aan. De mensen die 's avonds eigenlijk nooit de deur uitgaan hebben hier een vereniging, die zetten we nu ook buiten de deur."

De gemeente geeft aan te wachten op de uitkomst van het onderzoek van de aannemer. Vervolgens gaan ze bekijken wat de vervolgstappen zullen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel