Positief rapport over uitbreiding horeca in Batavia Stad

LELYSTAD • Vr 23 september 2022 | 10:47 • Vrijdag 23 september 2022 | 10:47

In outletcentrum Batavia Stad kan beperkt meer horeca komen, die ook langer kan openblijven dan de winkels. Dat zal geen bezoekers wegtrekken bij de horeca in het Stadshart van Lelystad, blijkt volgens de gemeente uit een onderzoek.

Batavia Stad heeft gevraagd om een uitbreiding van de horeca en de openingstijden daarvan. Zo kunnen bezoekers na een dagje winkelen wat langer blijven om te eten, is het idee. Het toegestane horecapercentage is nu ongeveer 10% van alle vierkante meters bedrijfsruimte. Hoeveel dat volgens het onderzoek van bureau Ginder zonder gevolgen kan worden uitgebreid, maakt het college van B en W pas later bekend. De openingstijd zou kunnen worden uitgebreid naar 22:00 uur. Het rapport wordt pas gepubliceerd als de gemeenteraad zich buigt over de wijziging van het bestemmingsplan die nodig is.

Batavia Stad heeft ook gevraagd om andere aanpassingen van de vergunningen. Zo wil het centrum ook winkels toelaten die geen outlet-korting geven, of die producten tegen minder dan 30% korting verkopen. Ook wil het outletcentrum af van de verplichte instemming van de gemeente voor iedere nieuwe huurder. Daar loopt nu volgens de gemeente ook een onderzoek naar, dat Batavia Stad betaalt. De resultaten worden dit najaar verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel