Staflid asv Dronten ernstig bedreigd: "Volstrekt ontoelaatbaar"

DRONTEN • Ma 26 september 2022 | 16:38 • Maandag 26 september 2022 | 16:38

Een staflid van asv Dronten heeft anonieme maar ernstige bedreigingen ontvangen. Er is aangifte gedaan, zegt voorzitter Jan Bollemaat van de voetbalclub. Hij reageert fel op de bedreiging van zijn staflid: "Als je fatsoen in je donder hebt, dan drink je een kop koffie en spreek je iets gewoon uit. Dit doe je niet. Volstrekt ontoelaatbaar."

De club voelde zich genoodzaakt om een statement op de website te zetten om zo het clublid een openbaar hart onder de riem te steken. "We staan voor de volle 100 procent achter dit staflid en willen zo laten zien dat we niet voor een bedreiging zwichten", zegt Bollemaat.

De bedreiging had volgens de voorzitter te maken met clubzaken, maar verder dan dat gaat hij niet op de zaak in. Of de bedreiger iemand van binnen of buiten de club is, dat weet Bollemaat niet. De bedreiging was anoniem via de telefoon binnengekomen. Er is geen fysieke confrontatie geweest.

De voorzitter roept de bedreiger op om er mee te stoppen. Ook heeft hij een oproep voor alle clubleden: "Aan allen de dringende oproep om onze club positief te supporten, elkaar met wederzijds respect te behandelen en daar waar nodig met elkaar in gesprek te gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel