Werknemer Oostvaarderskliniek ontslagen na afdwingen seksuele handelingen patiënt

ALMERE • Di 27 september 2022 | 6:34 • Dinsdag 27 september 2022 | 6:34

Een werknemer van de Oostvaarderskliniek is ontslagen omdat hij een patiënte van de tbs-kliniek in Almere heeft gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen. Een woordvoerder van de kliniek heeft het misbruik bevestigd. De werknemer is een 60-jarige man uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek in de zaak gedaan en verdenkt de Harderwijker van verkrachting. De man zit niet vast.

Het zou gaan om een sociotherapeut die eerder dit jaar over de schreef is gegaan ten opzichte van een kwetsbare patiënte. De zegsman van de kliniek zegt in De Telegraaf dat een gesprek met de vrouw de zaak aan het rollen bracht. "Afgelopen april kwam tijdens dat gesprek aan het licht dat er mogelijk sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een medewerker jegens betrokkene. Er is daarop een onderzoek opgestart door Bureau Integriteit, van de DJI." Dat is de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Volgens De Telegraaf zou de man hebben bekend nadat hem duidelijk werd dat er DNA van hem was aangetroffen. Daar wil de woordvoerder van de kliniek niet op reageren. "Maar het ging om een ernstige beschuldiging, die we direct serieus hebben opgepakt en goed hebben onderzocht." De beschuldigde medewerker was in eerste instantie meteen door de kliniek op non-actief gesteld en werd naderhand ontslagen.

De Oostvaarderskliniek heeft een schriftelijke reactie gegeven. Ze geven aan niet voor camera te willen reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel