Veel verlaten fietsen opgeruimd bij station Lelystad, maar stalling blijft rommelig

LELYSTAD • Wo 28 september 2022 | 6:58 • Woensdag 28 september 2022 | 6:58

De gemeente Lelystad heeft maandag een groot aantal fietsen verwijderd uit de fietsenstalling bij station Lelystad Centrum. Het gaat dan om rijwielen die er al te lang staan zonder dat ze nog worden gebruikt. De fietsen zijn weggehaald om ruimte te creëren, desondanks ziet de stalling er nog altijd rommelig uit.

In het gemeentelijke depot in de Dukaatstalling worden de opgeruimde fietsen nog maximaal 13 weken bewaard. Eigenaren kunnen hun rijwiel er die periode nog tegen betaling ophalen.

Op de redactie van Radio Lelystad kwamen verschillende klachten binnen van inwoners die zich aan de rommelige stalling stoorden. Zo zou de stoep geblokkeerd zijn door lukraak achtergelaten fietsen. De lokale omroep besloot er een kijkje te nemen.

"Blijkbaar is een fiets niets waard"
"Eigenlijk is er genoeg plaats", stelt een man die net zijn fiets in het rek bij het station zet. "Maar het staat wel krap op elkaar. Mensen zijn ook heel slordig, daardoor wordt het een rommeltje." Ook verbaast iemand zich over het gemak waarmee en hoe mensen hun fiets achterlaten. "Blijkbaar is een fiets niks waard." Een meisje aan de voorkant van het station vindt de grote hoeveelheid fietsen geen probleem. "Ik vind dat er genoeg plek is om je fiets neer te zetten. Alleen achter het station staan er veel."

Andere mensen vinden de overlast wel meevallen, maar stellen wel dat mensen wat netter met de fietsen om kunnen gaan. "Het is vaak door de manier waarop mensen hun fiets wegzetten dat het een probleem wordt. Maar er is ruimte genoeg." Ook is er een mevrouw die vindt dat het bij een centrum hoort. "Het is een station, dus het hoort er ook gewoon bij."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Desi Bootsman. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel