Belangstelling voor gratis planten Floriade enorm, aanmelding stopgezet

ALMERE • Vr 30 september 2022 | 18:52 • Vrijdag 30 september 2022 | 18:52

Het is voor particulieren niet meer mogelijk om in te schrijven voor gratis planten van de Floriade. Dat meldt het Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie (Price) die de actie had opgezet. Price heeft zoveel aanmeldingen van Almeerders gekregen dat er geen planten meer te verdelen zijn. Volgens directeur Ingrid Zeegers van Price zijn er honderden reacties binnengekomen op de oproep 'Ally bloeit verder'.

Mensen konden aanspraak maken op de planten als ze gemotiveerd aangaven waarom ze die wilden hebben. Op basis hiervan kan Price een selectie maken. De planten gaan naar mensen die iets voor anderen willen betekenen. Te denken valt aan planten voor een tuin bij een buurthuis, school of zorginstelling. De organisatie is blij dat zo de energie van de Floriade verder doorgegeven kan worden.

Op 9 oktober sluit de Floriade de deuren. Het Arboretum blijft, maar op plekken waar huizen gebouwd worden moet het groen weg. Op 15 en 16 oktober halen groenexperts van de gemeente en Price de planten weg en brengen ze naar meerdere uitgifte-punten in de stad. Daar kunnen mensen een plant ophalen. Naar schatting gaat het om 125.000 tot 150.000 planten. Dat aantal kan nog toenemen, omdat verschillende paviljoens zich aansluiten bij het initiatief.

Maatschappelijke organisaties uit de hele provincie kunnen zich overigens nog wel aanmelden. Daar zijn planten voor gereserveerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel