Muziekles op locatie in speciale bus

ALMERE • Za 1 oktober 2022 | 17:44 • Zaterdag 1 oktober 2022 | 17:44

Jongeren in Almere kunnen binnenkort in hun eigen buurt muziekles krijgen in een bus. Stichting Music Mode bouwde in samenwerking met Studio Jena Flow een speciale bus waar les in wordt gegeven. De ruimte is ingericht als een rijdende studio met verschillende instrumenten aan boord en kan overal in Almere worden ingezet.

"We gaan muziekles geven in piano, gitaar en zang en uiteindelijk willen we ook verder met andere muziekbehoeftes", legt Marx Pattipeiluhu van stichting Music Mode uit. "We hebben gemerkt dat jongeren vaak afhaken omdat er geen muziekschool is in hen buurt. Dat is zonde en daarom willen we het muziek maken op deze manier blijven stimuleren."

Docent Martijn Westland gaat gitaarles geven in de bus. Hij denkt dat de les op locatie zeker een succes gaat worden: "Ja, het gaat zeker werken. Als je bijvoorbeeld van Almere Buiten naar Almere Poort moet fietsen om een muziekles te volgen dan gaat dat niet werken. De muziekbus komt gewoon naar jouw wijk toe."

Het mobiele muzieklokaal staat in eerste instantie in de wijken Nobelhorst, Tussen de Vaarten en Kruidenwijk. In de toekomst gaat de bus ook naar de Literatuurwijk en Almere Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel