Containerwoningen Lelystad leeg en klaar voor transport

LELYSTAD • Ma 3 oktober 2022 | 13:09 • Maandag 3 oktober 2022 | 13:09

De huurders van de 24 containerwoningen in de Grietenij in Lelystad hebben allemaal hun sleutel ingeleverd. De zogenoemde spaceboxen zijn klaar voor transport naar de nieuwe eigenaar in Groningen. Dat laat ondernemer Wouter Gorter weten.

Voor 1 oktober moesten de huurders eruit zijn. Tot die tijd had Gorter van de gemeente een vergunning om de woningen te verhuren: "Vrijdag was het de laatste dag van de maand en toen moesten er nog 15 de woning opleveren. Aanvankelijk vroeg ik me nog af of dit allemaal goed zou gaan, maar iedereen was op tijd en is er keurig uitgegaan."

De containerwoningen hebben er tien jaar gestaan. Volgens de ondernemer werd de huisvesting aanvankelijk niet met groot enthousiasme ontvangen, maar is er altijd veel animo voor de spaceboxen geweest.

Waar de huurders naartoe gaan weet Gorter niet van iedereen: "Sommigen hebben via ons weer een andere woning gekregen, anderen via de woonstichting, maar van sommigen weet ik het niet. Iedereen wist in ieder geval ruim op tijd dat hij eruit moest en volgens mij heeft iedereen ook wel weer onderdak gevonden."

De nieuwe eigenaar heeft nog tot 1 november om de containerwoningen weg te halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel