Zwem4daagse weer van start: "Het water is nog steeds nat"

ALMERE • Di 4 oktober 2022 | 6:24 • Dinsdag 4 oktober 2022 | 6:24

De Zwem4daagse is maandagavond weer van start gegaan, na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie. Op de eerste dag sprongen er meer dan 120 deelnemers in het water in zwembad Optisport in Almere Stad.

"We kunnen weer", zegt een enthousiaste Lea van Rossen van Zwemvereniging De Watervrienden. "Gelukkig hebben de kinderen er ook weer zin in." Door de hoge gasprijs zouden de kaartjes voor het evenement fors duurder worden. Daarom is de gemeente Almere bijgesprongen. "We hebben een mooie subsidie van duizend euro gehad. Daardoor kunnen we de inschrijving laag houden." Deelname aan de vierdaagse zou ruim vijftien euro hebben gekost maar door de subsidie kon de entree tot het evenement worden teruggeschroefd naar tien euro.

Voor een medaille van de vierdaagse moeten er elke avond binnen een half uur voldoende baantjes getrokken worden. De jongste deelnemers minimaal tien baantjes per keer, de volwassenen twintig. De opbrengst van de kaartverkoop gaat dit jaar naar de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE). "Dat is een organisatie voor mensen die heel veel last hebben eczeem, heel erg moeten letten op wat ze eten en steeds met zalfjes bezig zijn. We willen graag helpen dat uit de wereld te helpen."

De deelnemers genoten op de eerste dag van het evenement. "Het ging wel goed", zegt een jongen die helemaal buiten adem is. Hoeveel baantjes hij nog moet, weet hij niet "Ik heb het niet bijgehouden." Een mevrouw is ook blij dat ze na twee jaar weer met z'n allen het zwembad in mogen. "Er is niets veranderd", zegt ze lachend. "Het water is nog steeds nat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel