Drie daders zonder buit gevlucht na plofkraak bij juwelier in centrum van Lelystad

LELYSTAD • Di 4 oktober 2022 | 6:24 • Dinsdag 4 oktober 2022 | 6:24

Drie daders hebben afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op Juwelier Visser aan de Wissel in het stadshart van Lelystad. Zij slaagden er niet in het pand binnen te komen en zijn zonder buit gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens omwonenden was er rond half vier een luide knal te horen in het centrum van Lelystad. Het rolluik van de juwelier en enkele naastgelegen panden raakten zwaar beschadigd. De straat lag bezaaid met glas.

Na het veroorzaken van de explosie probeerden de plofkrakers met breekvoorwerpen de voordeur en vitrines te forceren. Dit lukte ze niet en de drie personen gingen er rennend vandoor. De vluchtroute liep door de Neringpassage in de richting van de Neringweg. In welke richting de daders daarna zijn weggevlucht is onbekend. De plofkrakers zijn nog altijd voortvluchtig.

De politie en de brandweer deden na de explosie onderzoek bij het pand van de juwelier. Ook wordt er een buurtonderzoek gestart. De juwelier bleef sowieso dinsdag gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel