Bijzonder scheef huis te koop: "Ik wilde een statement maken"

LELYSTAD • Di 4 oktober 2022 | 21:43 • Dinsdag 4 oktober 2022 | 21:43

In de Landstrekenwijk in Lelystad staat een huis met een bijzondere architectuur te koop. Het lijkt namelijk enorm scheef te staan. Dat is niet voor niets, de eigenaar wilde een statement over zonne-energie maken: “Zonne-energie daar moeten we naartoe. Zonnepanelen op een plat dak is geen statement”, vertelt eigenaar Rien de Kloet. De Kloet heeft daarom het huis naar de zon toe gekanteld.

De zonnepanelen hangen voor op het huis, goed zichtbaar. Daarnaast is het huis erg energiezuinig.

Een eigen huis bouwen was een droom die uitkwam voor Rien de Kloet en Marianne Kramer. Toch was er een aantal hobbels die ontstonden door de scheve architectuur. “Sommige ramen waren een uitdaging. Voor de gordijnen moesten we iets passends verzinnen”, vertelt Marianne. Ze bedacht een soort uitschuifbare stang om het gordijn op zijn plaats te houden, een idee dat Rien vakkundig uitwerkte en installeerde.

In 2012 is het stel kleiner gaan wonen. Sindsdien verhuren ze het scheve huis, maar het onderhoud wordt een te zware last, dus gaat het in de verkoop. Volgens het stel zijn er al geïnteresseerden. Marianne hoopt dat de nieuwe eigenaren de architectuur waarderen: "Mensen die waarderen dat het anders is dan anders, daar de lol van inzien."

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Radio Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel