Kinderen uit arme gezinnen kunnen schoolontbijt krijgen

FLEVOLAND • Wo 5 oktober 2022 | 13:51 • Woensdag 5 oktober 2022 | 13:51

Leerlingen uit arme gezinnen in Almere en Emmeloord kunnen tot en met januari ontbijten op school. Dat meldt het Jeugdeducatiefonds. De ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs hebben geld uitgetrokken voor een ochtendmaal. Het is bedoeld als overbrugging naar het nieuwe jaar waarin onder meer het kindgebonden budget wordt verhoogd.

Het Jeugdeducatiefonds heeft vijf miljoen euro gekregen voor een ontbijt op 500 scholen in het land. Op deze scholen leeft meer dan de helft van de leerlingen in armoede. Veel kinderen beginnen de schooldag met een lege maag, zegt het fonds. Het biedt samen met gemeenten een regulier budget om de ontwikkelkansen van deze leerlingen te vergroten. De ministeries reiken nu extra budget aan voor het schoolontbijt.

Aanvraag nodig voor schoolontbijt
In Flevoland werken de gemeenten Almere en Noordoostpolder samen met het fonds. Op zeven scholen in Almere en op twee scholen in Emmeloord zitten leerlingen uit minder kapitaalkrachtige gezinnen. Deze scholen kunnen bij het fonds een aanvraag doen voor het ontbijt. Zij kunnen vervolgens de producten aanschaffen en de bonnetjes declareren.

Andere scholen in Flevoland kunnen ook een aanvraag doen bij het Jeugdeducatiefonds. Als er budget over is kunnen ze gebruikmaken van het huidige geld. De school moet dan wel tot de doelgroep behoren, aldus het fonds. Met nieuwe initiatieven via de Alliantie Kinderarmoede moet honger in de klas uiteindelijk op meer scholen worden tegengegaan.

De negen scholen in Flevoland die een schoolontbijt kunnen aanbieden:

Bommelstein, Almere Buiten
De Architect, Almere Buiten
De Tjasker, Almere Buiten
Het Spectrum, Almere Buiten
Kindcentrum de Aquamarijn, Almere Haven
De Polderhof, Almere Haven
De Kleine Wereld, Almere Poort
De Carrousel, Emmeloord
Windkracht 10, Emmeloord

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel