Vis à Vis zoekt 100 figuranten voor nieuwe theatervoorstelling

ALMERE • Wo 5 oktober 2022 | 16:10 • Woensdag 5 oktober 2022 | 16:10

Wie altijd al mee heeft willen doen aan een theatervoorstelling, kan zich nu melden bij theatergezelschap Vis à Vis in Almere. Het gezelschap zoekt figuranten die volgend jaar mee willen doen aan een nieuwe voorstelling in de buitenlucht. Het gaat om zo'n 100 acteurs.

"In deze voorstelling volgen we een meisje dat met haar ouders op vakantie gaat", vertelt Marianne Seine, artistiek leider bij Vis à Vis. "Na een gebeurtenis raken ze elkaar kwijt. Dan zien we hoe zij in de wereld van de toekomst haar weg vindt naar volwassenheid. In die voorstelling willen we graag met een groep mensen werken die de tijdgeest spelen."

Synchroon bewegen
Die groep bestaat ongeveer uit twintig mensen en de figuranten bewegen synchroon. De figuranten krijgen een workshop in synchroon bewegen, zegt Seine.

"We hebben eigenlijk nog wel meer mensen nodig, want we verwachten niet dat iedereen die 63 voorstellingen wil die op de planning staan. Wij zoeken dus meerdere mensen. Misschien wel een groep van honderd, waarbij iedereen twee à drie keer in de week kan spelen."

Geen danskwaliteiten nodig
Het theatergezelschap zoekt figuranten vanaf 16 jaar tot 'oud'. "Je moet wel twee uur lang kunnen staan", zegt Seine. "De voorstelling duurt waarschijnlijk iets van anderhalf uur, maar je moet paraat staan achter de schermen. Je hoeft niet heel lenig te zijn, je hoeft ook geen danskwaliteiten te hebben, maar je moet wel alert zijn. Als je het leuk zou vinden om onderdeel te zijn van onze zomervoorstelling, ben je van harte welkom."

De nieuwe voorstelling is te zien vanaf mei tot september, maar in augustus worden geen shows gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel