Provincie draagt bij aan kunst- en cultuurcrowdfunding

FLEVOLAND • Wo 5 oktober 2022 | 20:33 • Woensdag 5 oktober 2022 | 20:33

Flevolandse cultuurmakers kunnen opnieuw een bijdrage ontvangen van de provincie als zij een creatieve campagne starten op crowdfundingplatform voordekunst.nl. Met het geld kunnen culturele projecten gestimuleerd worden. Het bedrag dat makers kunnen krijgen kan oplopen tot 50 procent van het totale streefbedrag van de campagne.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: ''Met de samenwerking met Voordekunst dragen we als provincie bij aan talrijke initiatieven en hopen we ook anderen te inspireren te geven aan culturele initiatieven", zegt Gedeputeerde Michiel Rijsberman. "Zo maken we de sector in Flevoland sterker.''

In 2021 werd er uit Flevoland bijna 50.000 euro gedoneerd aan creatieve projecten op voordekunst.nl. Meerdere Flevolandse makers zagen hun project tot leven komen op het platform via een crowdfundingcampagne. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Cultuurfonds Almere geven al langer geld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel