Almeerder krijgt ook in hoger beroep vijf jaar voor verkrachtingen en berovingen

ALMERE • Do 6 oktober 2022 | 9:57 • Donderdag 6 oktober 2022 | 9:57

Een 41-jarige Almeerder is in zijn hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam opnieuw veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de verkrachting en beroving van twee vrouwen in Amsterdam. Die straf kreeg hij eerder al van de rechtbank opgelegd.

Volgens de vrouwen stond de man in februari 2020 plotseling ’s nachts in hun kamer in de woning in het Amsterdamse Wallengebied waar zij tijdelijk verbleven. Hij zou ze gedwongen hebben om orale seks te ondergaan en er met hun paspoorten, geld, bankpassen en een telefoon vandoor zijn gegaan. Twee huisgenootjes die boven sliepen, belden de politie omdat ze beneden een huilende vrouw en een dreigende mannenstem hoorden. Agenten troffen de vrouwen in paniek aan.

"Het is op alle vlakken een valse aangifte", hield de man in hoger beroep zijn onschuld vol. Volgens hem zag hij de vrouwen door het raam met elkaar vrijen en hadden zij hem uitgenodigd om mee te doen. Hij vermoedde dat de vrouwen zo vaker mannen naar binnen lokten om ze te kunnen beroven. Omdat hij geen toerist was, zouden de vrouwen de verkrachting en beroving hebben verzonnen uit angst dat hij terug kon komen om verhaal te halen, aldus de Almeerder.

Het gerechtshof bekrachtigde echter het eerdere vonnis van de rechtbank. Het hof acht de verklaringen van de slachtoffers en hun huisgenootjes wel betrouwbaar, in tegenstelling tot het verhaal van de Almeerder. Dat werd als ‘ongeloofwaardig’ terzijde geschoven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel