Jumbo weert scholieren tussen 10 en 14 uur vanwege aanhoudende overlast

EMMELOORD • Vr 7 oktober 2022 | 13:05 • Vrijdag 7 oktober 2022 | 13:05

Scholieren zijn tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags niet meer welkom in de Jumbo aan de Lange Nering in Emmeloord. De maatregel gaat in op 24 oktober.

Jumbo doet dit vanwege overlast door de scholieren. Eerder werden er al andere maatregelen genomen, maar dat heeft nog niet geholpen. Dat blijkt uit een brief die namens Jumbo door de VariO-Onderwijsgroep naar ouders en verzorgers is gestuurd. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

Wat is er aan de hand?
Leerlingen zouden zich 'niet correct gedragen tegenover de medewerkers' en er zouden producten worden gestolen. Ook drijven de scholieren medewerkers tot wanhoop door producten uit de schappen te pakken en door de supermarkt heen te verspreiden.

De onderwijsgroep bevestigt dat de brief op verzoek van de supermarktondernemer is verstuurd. De scholengroep hoopt dat iedereen het besluit van de supermarkt respecteert. "We hopen uiteraard dat de Jumbo te zijner tijd weer 'opengaat' voor onze leerlingen." De VariO-Onderwijsgroep wil geen verder commentaar geven op het besluit van de Jumbo.

'Geen commentaar'
Een medewerker van de Emmeloordse Jumbo wil zelf geen commentaar geven op de kwestie en verwijst door naar het landelijke hoofdkantoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel