Wethouder Urk: 'Zo'n 20 Urker kotters naar de sloop'

URK • Vr 7 oktober 2022 | 15:54 • Vrijdag 7 oktober 2022 | 15:54

Een derde van de Urker kottervloot lijkt te verdwijnen. Zo'n twintig Urker kottereigenaren hebben hun schip aangemeld bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor sanering. Dat betekent dat die kotters voor 1 april 2024 moeten zijn gesloopt. Dat zei wethouder Nathanaël Middelkoop (SGP) vrijdag op de visserijbeurs Holland Fisheries op Urk.

Landelijk gezien zijn zo'n zestig kotters aangemeld, zegt de Nederlandse Vissersbond. De visserijsector wordt ongetwijfeld kleiner, zegt de wethouder. "Maar ik heb absoluut nog wel het vertrouwen, dat er voldoende ondernemers veerkrachtig genoeg zijn om zich hier met innovatie uit te helpen." Een half jaar geleden zag Middelkoop zich als de mogelijk laatste visserijwethouder van Urk. Daar komt hij nu op terug.

Middelkoop kijkt positief naar de toekomst van de visserijsector van zijn dorp, ook al lijken meer dan twintig kotters te stoppen. "Tegelijkertijd blijft er dan ook twee derde over die dus toch nog voldoende moed heeft om de schouders eronder te zetten en met innovatie de toekomst in te gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel