CDA: 'Zorgen bij sportclubs over energiekosten'

NOORDOOSTPOLDER • Di 11 oktober 2022 | 12:18 • Dinsdag 11 oktober 2022 | 12:18

Besturen van sportverenigingen in Noordoostpolder maken zich grote zorgen over hoe ze de energierekening moeten gaan betalen. Dat zegt gemeenteraadslid Bert Geerts van het CDA. Hij heeft daarover maandagavond vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens Geerts proberen de verenigingen de kosten van sporten zo laag mogelijk te houden zodat iedereen kan blijven bewegen in clubverband, maar de verenigingen hebben volgens hem geen grote reserves om de extra energiekosten zelf te betalen.

Sportverenigingen vragen zich af of ze de contributie moeten verhogen of dat de leden thuis moeten douchen. Geerts:"Dat is natuurlijk niet wat je wil en daarom stel ik de vraag aan de sportwethouder:'Wat kunt u als gemeente doen?'".

Het college van burgemeester en wethouders verwees de sportclubs door naar een speciale avond van het Energie Expertisecentrum, waar clubs energiebesparingstips krijgen en een bedrag kunnen lenen om de komende periode te overbruggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel