NS wil ingangen station Lelystad opnieuw sluiten, maar dan definitief

LELYSTAD • Di 11 oktober 2022 | 15:42 • Dinsdag 11 oktober 2022 | 15:42

De NS wil twee van de zes ingangen van Station Lelystad opnieuw sluiten. Na een testperiode zijn de ingangen weer opengesteld, maar de NS ziet daardoor de overlast weer toenemen. Daarom gaat de spoorwegvervoerder in gesprek met de gemeente en ProRail om de poortjes dit keer definitief te sluiten.

Eerder dit jaar werden de poortjes in de onderdoorgang aan de Visarenddreef gesloten omdat daar veel overlast was. De NS wilde de poortjes zeker een half jaar sluiten. Het sluiten leek effect te hebben: het aantal incidenten halveerde. De poortjes werden recent toch weer geopend, maar dat bracht volgens een woordvoerder toch meer overlast met zich mee.

"Als NS pleiten wij voor het sluiten van de poortjes", zegt een woordvoerder. "De poortjes staan momenteel weer open en we zien dus ook dat de overlast weer toeneemt." De twee poortjes werden onder meer veel gebruikt door zwartreizigers en 'overlastplegers', wat vaak leidde tot agressie in de trein of op het station. Ook wordt er veel rondgehangen rond de ingang.

De NS hoopte dat te voorkomen door alle reizigers via de andere in- en uitgangen te laten gaan, waar meer sociale controle en toezicht is. "We willen niet dat mensen die niets te zoeken hebben bij de ingangen op het station rondhangen", zegt de woordvoerder van de NS. "We vinden het belangrijk dat het station veilig voelt voor de reizigers.".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel