Cora Smelik stopt als gedeputeerde

FLEVOLAND • Wo 12 oktober 2022 | 15:22 • Woensdag 12 oktober 2022 | 15:22

Cora Smelik stopt als gedeputeerde van de Provincie Flevoland. Zij was sinds 10 juli 2019 gedeputeerde namens GroenLinks en ging over de onderwerpen Milieu, Duurzaamheid, Omgevingswet, Circulaire Economie en Bestuurlijke vernieuwing. Ook hield ze zich bezig met vergunningen, toezicht en handhaving. Ze gaat vanaf 15 november aan de slag als lid van de raad van bestuur van het Kadaster.

"Ik ben trots en vereerd dat de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening mij heeft benoemd als lid raad van bestuur van deze mooie organisatie", zegt Smelik. "Als onafhankelijke partij biedt het Kadaster zekerheid door transparantie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Zo dragen ze bij aan de rechtszekerheid en een duurzame en leefbare samenleving. Ik blijf hiermee het publieke belang dienen."

De gedeputeerde zegt dat het vertrek bij de provincie haar zwaar valt. "Ik heb me de afgelopen jaren met veel plezier ingezet om samen met de gemeenten, het waterschap en de inwoners te werken aan een duurzaam, schoon en gezond Flevoland waarin iedereen een plek kan vinden. De samenwerking in het college is altijd buitengewoon goed geweest. De bestuurders en ambtenaren zetten elke dag hun schouders onder de ontwikkelingen die Flevoland vooruit helpen. De innovatiekracht in Flevoland is enorm. De ambities liggen hoog en er wordt goed samengewerkt.”

Smelik hield zich onder meer bezig met de thema's circulaire economie, milieu en leefomgeving. Volgens de provincie was haar hoogtepunt het maken van een stappenplan om een einde te brengen aan het ongecontroleerd varend ontgassen op het Markermeer/IJsselmeer.

"We vinden het enorm jammer dat ze vertrekt, maar we hebben er begrip voor dat ze deze kans met beide handen aangrijpt", zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek. "Het is fijn dat zij haar talenten blijft inzetten voor de publieke zaak.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel