300 bomen rond Kasteel Almere illegaal gekapt

ALMERE • Do 13 oktober 2022 | 11:22 • Donderdag 13 oktober 2022 | 11:22

In de directe omgeving van Kasteel Almere zijn zo'n 300 bomen illegaal gekapt. De vereiste melding was volgens Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFVG) niet gedaan.

De Omgevingsdienst wil niet zeggen wie er voor de kap verantwoordelijk is, maar wel duidelijk is dat het niet om Gravin BV gaat, de eigenaar van het kasteel. De provincie Flevoland heeft de verantwoordelijke partij een herplantverplichting opgelegd. Dit moet voor 15 maart 2025 zijn gedaan.

In sommige gevallen is een kapvergunning noodzakelijk, in zijn algemeenheid bij bomen met een stamomtrek van minimaal een meter. In dit geval volstond een melding, maar deze is wel verplicht. Het voornemen om te gaan kappen moet kenbaar worden gemaakt, eventueel voorzien van extra informatie. Is er een maand na de ontvangstbevestiging geen verbod opgelegd, dan mag de kap plaatsvinden. Dit moet dan binnen een jaar gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel