Rennend door school tijdens de urban run

EMMELOORD • Do 13 oktober 2022 | 23:26 • Donderdag 13 oktober 2022 | 23:26

Rennen door school, door een waterbak en over de trappen van de tribunes van de atletiekvereniging. Het waren de ingrediënten van de urban run die het Zuyderzee Lyceum donderdag hield in Emmeloord. Op de laatste donderdag voor de herfstvakantie wordt in Emmeloord al meer dan 30 jaar een sportieve activiteit voor scholieren georganiseerd.

Zo'n 75 leerlingen en meerdere medewerkers deden mee aan de urban run. Marcel Dijk is docent lichamelijke opvoeding op het Zuyderzee Lyceum en organiseerde de loop. Hij koos bewust voor een afwisselend parcours over een lengte van vier kilometer langs de sportverenigingen. "Het is met name bedoeld om de leerlingen in beweging te krijgen, maar een bijkomend voordeel voor de verenging kan zijn dat ze kennismaken met de locatie en accommodatie en dat ze misschien daar nog wat aan overhouden qua leden."

De leerlingen vonden vooral het rennen door de school leuk. "Want daar mag je normaal niet doorheen rennen", lacht één van hen. Een andere leerling beleefde het rennen door de gangen als een moment van vrijheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel