Asielzoekers van ingestorte paviljoen opgevangen in sporthal en hotel

ALMERE • Vr 14 oktober 2022 | 16:22 • Vrijdag 14 oktober 2022 | 16:22

De asielzoekers van de onbewoonbaar geraakte paviljoens op het azc in Almere worden vannacht in een sporthal, een hotel en op het azc-terrein ondergebracht. Dat heeft een woordvoerder van het COA laten weten. Het gaat om ongeveer 200 mensen die een andere slaapplek krijgen.

Vrijdagmiddag stortte het dak van een paviljoen in, mogelijk door de druk van een grote hoeveelheid regenwater. De ravage was groot, maar er raakte niemand gewond. Tientallen mensen moesten worden geëvacueerd. Bij een tweede paviljoen moest de brandweer water van het dak pompen. Dit dak stortte niet in, maar de bewoners konden ook hier niet meer naar binnen.

Zo'n 100 asielzoekers slapen vannacht in een sporthal direct achter het azc-terrein. Voor een deel van de asielzoekers kan nog een slaapplek op het terrein van het azc worden geregeld. Voor wie er dan nog overblijft wordt een hotel in de buurt gezocht. Hoe die verdeling zal zijn is nog niet bekend. Volgens het COA moet er veel worden geregeld en is de verwachting dat iedereen pas later op de avond naar zijn slaapplek kan. Tot die tijd zijn de bewoners vooral in de recreatieruimte van het azc.

Hele weekend nog niet terug
De verwachting is dat de komende dagen de asielzoekers nog niet terug kunnen naar de twee beschadigde paviljoens. De slaapplekken die voor de eerste nacht zijn geregeld, zijn volgens het COA ook voor de rest van het weekend in ieder geval nog beschikbaar.

Op het azc-terrein staan zes units. Vier daarvan zijn zogenoemde slaappaviljoens. Per paviljoen zijn er veertien kamers, met per kamer maximaal 8 asielzoekers. De brandweer heeft alles gecontroleerd. Behalve de twee beschadigde gebouwen, is voor de rest alles veilig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel