Vertraging op A6 Lelystad-Ketelbrug door zonnebloemolie voorbij

FLEVOLAND • Di 18 oktober 2022 | 9:27 • Dinsdag 18 oktober 2022 | 9:27

Verkeer op de A6 van Lelystad richting het noorden moest dinsdag vrijwel de hele dag rekening houden met vertraging door een ongeluk. Tussen de afslag Lelystad-Noord en de Ketelbrug is 's ochtends een vrachtwagen een grote hoeveelheid flessen zonnebloemolie verloren. De vrachtwagen raakte door onbekende reden de vangrail. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Rond acht uur 's avonds was de vertraging grotendeels voorbij. De flessen belandden op de weg, in de berm en in de sloot. In verband hiermee was de rechterrijstrook een groot gedeelte van de dag afgesloten. Om de verloren lading te bergen werd een deel van de vangrail verwijderd. 

Grond afgraven
Een deel van de plastic flessen zonnebloemolie scheurde door het ongeluk. Daarom moest de bovenste 20 centimeter van de berm worden afgegraven en afgevoerd. "Dit is de normale gang van zaken, omdat het om een niet oorspronkelijke stof in de bodem gaat", zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Er wordt op die plek 6 kuub aan nieuwe grond aangebracht". 

De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog door de politie onderzocht. Er zijn geen aanwijzingen dat chauffeur onder invloed reed, laat de politie weten.

Deze vrachtwagen verloor de volledige lading zonnebloemolie

De flessen belandden op de weg, in de bermen in de sloot

Rijkswaterstaat heeft de vangrail verwijderd om de olie op te ruimen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel