Vrouw (34) gewond bij ongeval na achtervolging door Lelystad

LELYSTAD • Wo 19 oktober 2022 | 16:14 • Woensdag 19 oktober 2022 | 16:14

Een 34-jarige vrouw uit Druten is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Larserweg in Lelystad. Het ongeval gebeurde rond 03.00 uur na een achtervolging door de politie. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Rond drie uur 's nachts zagen agenten een auto op de Zuigerplasdreef in Lelystad rijden. De auto had gedoofde verlichting. De agenten wilden de auto controleren, maar deze reed op hoge snelheid weg, waarna een achtervolging volgde. Volgens de politie raakte de bestuurster ongeveer ter hoogte van het vliegveld de macht over het stuur kwijt. Mogelijk kwam dat door de hoge snelheid, zegt een woordvoerder van de politie. Vlak voor de stoplichten bij de afslag naar de Gooiseweg, raakte de auto van de weg en sloeg deze over de kop, waarna hij in de bosschage terecht kwam.

Vanwege het ongeval was de Larserweg richting Harderwijk tussen de Vogelweg en de Gooiseweg afgesloten. De politie deed ter plekke onderzoek. Daarom werd het verkeer omgeleid. Rond 08.00 uur was de weg weer open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel