Minister Harbers heeft goede hoop dat Brussel meebetaalt aan Lelylijn

FLEVOLAND • Wo 19 oktober 2022 | 22:13 • Woensdag 19 oktober 2022 | 22:13

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft goede hoop dat Brussel gaat meebetalen aan de Lelylijn. Dat schrijft Harbers aan de Tweede Kamer over het toekomstige spoor van Lelystad, via Emmeloord naar Groningen.

"De eerste reactie van de Europese Commissie is dat men bereid is de Lelylijn op te nemen in het uitgebreide netwerk van de TEN-T", staat er in de kamerbrief. TEN-T staat voor Trans-European Transport Network, een Europees reis- en transportnetwerk tussen grote Europese steden. Pas wanneer de Lelylijn onderdeel is van dit netwerk, is het mogelijk om de subsidie aan te vragen.

De Europese transportministers zijn de komende twee dagen bij elkaar voor een informeel bijeenzijn. Dan wordt er onder meer gesproken over de toekomst van de spoorverbindingen in Europa. In juni werd duidelijk dat het Nederlandse kabinet de Lelylijn toch had aangemeld voor het Europese TEN-T programma. Dat heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen bekendgemaakt. Met deze inschrijving werd de kans groter geacht dat Europa mee ging betalen aan een eventuele aanleg van de Lelylijn.

Minister Harbers hoopt dat hij de Tweede Kamer op korte termijn meer kan vertellen het mogelijke opnemen van de Lelylijn in het Europese netwerk van spoorwegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel