'Flevolanders trekken massaal aan de bel bij Energieloket'

FLEVOLAND • Do 20 oktober 2022 | 12:08 • Donderdag 20 oktober 2022 | 12:08

De telefoon bij het Energieloket Flevoland staat deze week roodgloeiend. Veel mensen zijn vrij vanwege de herfstvakantie. Blijkbaar is dat de reden dat Flevolanders met energiebesparing aan de slag willen gaan, zegt directeur Vera Dam van het loket.

Bij het Energieloket trekken Flevolanders deze herfstvakantie aan de bel over onder meer subsidies, isoleren, maar ook aardgasvrij verwarmen. Ze willen weten of het verstandig is om te verduurzamen, zegt Dam. Volgens haar wordt gevraagd naar maatregelen op de korte en lange termijn en hoe dat kan worden bekostigd. Daarnaast komen er vragen binnen over een ledlampenactie die deze week wordt gehouden. Een ledlamp is deze week gratis verkrijgbaar om een onzuinige lamp te vervangen.

Energieloket Flevoland is onderdeel van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Het geeft inwoners van en ondernemers uit de provincie onafhankelijk en kosteloos advies over verduurzaming. Zo kunnen ze informatie krijgen over de mogelijkheden voor subsidies en financieringen. De instantie is telefonisch te bereiken, maar houdt ook spreekuren in de bibliotheken in de gemeente Dronten, in Emmeloord, Urk en Zeewolde. Daar is deze week de gratis ledlamp op te halen, ook voor inwoners van Lelystad en Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel