Opnieuw medewerker van Oostvaarderskliniek op non-actief

ALMERE • Vr 21 oktober 2022 | 18:30 • Vrijdag 21 oktober 2022 | 18:30

Opnieuw is er een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere naar huis gestuurd, nadat er meldingen binnen waren gekomen over een seksuele relatie tussen een leidinggevende en een patiënt. Ook Omroep Flevoland kreeg deze meldingen binnen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt dat er afgelopen week een nieuw onderzoek is gestart naar een medewerker en dat deze naar huis is gestuurd, om het onderzoek af te wachten.

De woordvoerder wil er verder niet veel over kwijt, maar volgens de anonieme meldingen zou het om een vrouwelijke leidinggevende gaan die een relatie zou hebben (of hebben gehad) met een patiënt. Dit zou het vijfde geval zijn, waarbij dat gebeurde in de kliniek.

Er lopen in totaal nu vijf onderzoeken. Eerder werden namelijk al vier andere medewerkers op non-actief gezet, die ook beticht werden van 'integriteitsschendingen'. Het Bureau Integriteit en Veiligheid van de Dienst Justitiële Inrichtingen doet onderzoek naar de grensoverschrijdende relaties binnen de Oostvaarderskliniek.

De woordvoerder van het ministerie benadrukt dat elke melding serieus wordt genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel