Lelystedeling met hockeystick aangehouden op homo-ontmoetingsplek

FLEVOLAND • Zo 23 oktober 2022 | 19:07 • Zondag 23 oktober 2022 | 19:07

Een 18-jarige man uit Lelystad is zaterdagavond met twee andere personen aangehouden op een carpoolplaats langs de A1 bij Bunschoten. Deze locatie staat bekend als homo-ontmoetingsplek. Omdat de verdachten een hockeystick en golfclub in hun bezit hadden, verdacht de politie het trio in eerste instantie van poging tot zware mishandeling, maar na overleg met de officier van justitie zijn ze naar huis gestuurd vanwege gebrek aan bewijs.

De drie werden door agenten in onopvallende auto op de carpoolplaats gezien. Ze liepen met een hockeystick door de struiken. In hun auto lag ook nog een golfclub. De politie vermoedde daarom dat de mannen geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van de homo-ontmoetingsplek.

Naast de Lelystedeling gaat het om een 20-jarige man uit Amersfoort en een minderjarige jongen, waarvan de leeftijd en woonplaats niet bekendgemaakt zijn. Hij is dezelfde avond naar huis gebracht. De politie heeft melding gemaakt bij Jeugdzorg. De twee meerderjarigen zijn vandaag na verhoor naar huis gestuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel