College wil rioolheffing verhogen, maar SP en PVV zijn tegen

LELYSTAD • Di 25 oktober 2022 | 9:57 • Dinsdag 25 oktober 2022 | 9:57

De rioolheffing wordt te duur in Lelystad. Dat vinden de SP en de PVV. Het college van burgemeester en wethouders wil het bedrag verhogen met vijftien procent, maar de twee partijen hopen dat tijdens de raadsvergadering van dinsdag te beperken.

"Wij vinden op dit moment eigenlijk alles te veel", zegt fractievoorzitter van de SP Menno Manheim. "Het leven voor de mens wordt op dit moment vreselijk duur gemaakt." Dat gebeurt volgens Manheim in Den Haag en daar hebben de lokale partijen heel weinig invloed op. Toch horen de partijen wel van Lelystedelingen dat zij geholpen willen worden. "Wij kunnen niks doen aan alle landelijke belastingen, maar wel aan de lokale belastingen", zegt de fractievoorzitter. "Dat is niet veel, maar laten we alsjeblieft voor de mensen doen wat we kunnen doen."

De rioolheffing en andere heffingen zijn niet de enige inkomstbronnen van de gemeente, zegt Manheim. "We willen vooral proberen om die kosten niet bij de mensen neer te leggen, maar op een andere plek te zoeken." Hoe dat moet gebeuren, moet nog bekeken worden.

Het plan waar dinsdagavond over gesproken wordt in de raad, wordt voor de komende tien jaar vastgelegd. Volgens de fractievoorzitter is de eerste stap dat er zo min mogelijk kosten naar de rioolheffing toegebracht worden. Dan kan gekeken worden hoe de rioolheffing zo laag mogelijk kan. Naast de heffing wordt er ook gesproken over de begroting in zijn geheel. "Ik wil graag met de partijen samen zoeken naar hoe we kunnen zorgen dat we die heffingen niet omhoog gooien en op een andere plek wat dekking zoeken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel