Celstraf geëist voor rijden onder invloed, twee inzittenden zwaargewond

LELYSTAD • Di 25 oktober 2022 | 13:30 • Dinsdag 25 oktober 2022 | 13:30

Het Openbaar Ministerie wil dat een beginnend bestuurder uit Lelystad zeven maanden de cel ingaat omdat hij onder invloed een ongeval veroorzaakte. Twee inzittenden van zijn auto raakten zwaargewond. De 22-jarige had twaalf keer meer drank op dan toegestaan en vloog op de Blaloweg in Zwolle uit de bocht.

Het ongeval gebeurde op 24 april iets voor vijf uur in de nacht. De man was met drie vrienden gaan stappen in een disco in Rijssen. Op de terugweg raakten ze van de weg. Twee vrienden raakten zwaargewond. Eén liep een scheur in zijn milt op. Een tweede had een bloeding bij de hersenen, gekneusde ribben, een gebroken ondertand en een vlek in zijn gezichtsveld.

De automobilist verklaarde eerst dat hij de bocht had gemist toen hij met zijn telefoon bezig was. De bijrijder naast hem had op dat moment het stuur vast, zo zei hij. In de rechtszaal kwam hij op dit verhaal terug, maar hij wist niet meer wat er wel was gebeurd. Dat kwam mede door zijn drankgebruik van die avond.

116 kilometer op weg waar je 50 mag
Voor het Openbaar Ministerie is duidelijk dat de man niet alleen roekeloos en onachtzaam reed, maar ook veel te hard. Zeven minuten voor het ongeval werd hij met 116 kilometer geflitst op een weg waar je 50 mag rijden.

Naast de celstraf heeft het OM ook een rijontzegging van 3 jaar geëist. De Lelystedeling was in de rechtszaal zichtbaar stil van de eis. De man had ook geen advocaat meegenomen omdat hij, naar eigen zeggen, niets te verbergen heeft.

Op 8 november volgt een uitspraak van de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel