Woningoverval in flat Poort, drie verdachten in PostNL-kleding aangehouden

ALMERE • Di 25 oktober 2022 | 18:11 • Dinsdag 25 oktober 2022 | 18:11

De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond drie woningovervallers overmeesterd en gearresteerd in Almere Poort. Het gaat om mannen uit Almere van 16 en 20 jaar oud. Ze waren gewapend. Er is niemand gewond geraakt bij de overval.

De bewoners van een appartement boven in gebouw Sydney aan de Verlengde Duinvalleiweg in Duin belden om 17:20 uur de politie. Het was niet direct duidelijk dat het ging om een overval, maar toen dat wel zo was rukte de politie met veel agenten uit.

Aanhouding
Op videobeelden is te zien dat de overvallers PostNL-kleding aanhadden. Om aan de politie te ontkomen is één van de overvallers via enkele balkons naar beneden geklommen. Die poging om te ontsnappen mislukte, alle drie de mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Onderzoek
De recherche doet onderzoek naar de gebeurtenissen. Daarvoor hebben ze het appartement afgezet. Ook de parkeergarage onder het gebouw is ontruimd geweest, voor onderzoek naar eventuele spullen of sporen van de daders.

Omdat de overvallers mogelijk spullen naar beneden hebben gegooid, is de politie met meerdere speurhonden aan het zoeken geweest in de duinen onder de flat. 

De bewoners van het appartement konden na het afleggen van een verklaring op het politiebureau weer naar huis. Behalve wat schrammen hebben ze geen verwondingen overgehouden aan het onverwachte bezoek.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel