Acteur zoekt investeerders voor eigen bioscoopfilm

ALMERE • Wo 26 oktober 2022 | 18:16 • Woensdag 26 oktober 2022 | 18:16

De Almeerse acteur Cyriel Guds wil zijn eigen bioscoopfilm maken over de loverboyproblematiek in Nederland. Op YouTube is een serie die hij erover maakte al een succes. Nu zoekt Guds investeerders die mee willen betalen aan de productie van de film.

Guds, onder meer bekend van de tv-serie Mocro Maffia, heeft geen streamingsdienst of omroep kunnen vinden die de film wil produceren. Maar omdat hij het zo'n belangrijk thema vindt, wil hij het zelf doen. Hij is een crowdfunding gestart om de film alsnog zelf te maken. "De teller staat nu op ruim 5.000 euro. Ik wil 20.000 ophalen. Daarnaast heb ik zelf ook al 15.000 euro bij elkaar gespaard."

Moet verteld worden
Het thema loverboyproblematiek is belangrijk, vindt Guds. "Ik vroeg me af, wie doet zoiets?" Het verhaal moet verteld worden, zegt hij. "Ik vertel in de film het verhaal hoe iemand een loverboy wordt, zodat je daar beter inzicht in krijgt en de problemen voor kunt zijn."

Een loverboy is een pooier die meisjes/vrouwen met verleidingstactieken inpalmt om ze vervolgens uit te buiten voor prostitutie of andere illegale activiteiten.

"Ik raakte in gesprek met daders, slachtoffers, jeugdhulpverleners en zelfs Peter R. de Vries. Ik schrok ervan hoeveel dit nog voorkomt in Nederland", aldus Guds die zich verantwoordelijk voelt om dit verhaal naar buiten te brengen om mensen ervan bewust te maken dat dit in Nederland speelt, en dus ook in Almere. "Je hebt hier bijvoorbeeld van die appartementen, door de etages kunnen klanten vaak ongezien bij sekswerkers terecht."

Populair op YouTube
De acteur heeft al een serie over loverboys op YouTube, ruim 800.000 mensen hebben de afleveringen al bekeken. "De film moet een verdieping zijn van deze series, maar op YouTube kan je geen video's van langer dan 30 minuten plaatsen. Daarnaast doe ik alles op eigen kracht. Dat kost veel tijd en geld", aldus Guds, die na te zijn afgewezen bij andere streamingsdiensten, erover nadacht te stoppen. "Ik heb dat serieus overwogen, maar ik werd opeens overal aangesproken. Bij het tankstation, de supermarkt en zelfs bij de sportschool", vertelt Guds. Kijkers kwamen naar hem toe om te zeggen dat ze het erg goed vinden dat het onderwerp wordt aangekaart. "Dat motiveerde mij om de film toch te gaan maken."

In maart wil de filmmaker aan de slag met de opnames. "Het wordt een fictie-film gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ik ga het verhaal vertellen vanuit een loverboy. Hoe iemand hierin terecht is gekomen. Dat soort gasten worden vaak ook gedwongen. Het is niet om sympathie te creëren, maar wel om het een en ander duidelijk te maken." De film wordt grotendeels opgenomen in Amsterdam, maar ook Almere zal straks als decor dienen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel