Jongerenbroedplaats SPOT officieel van start gegaan

LELYSTAD • Wo 26 oktober 2022 | 21:38 • Woensdag 26 oktober 2022 | 21:38

Lelystad is een creatieve broedplaats voor jongeren rijker. SPOT is woensdagmiddag officieel geopend. Op de eerste verdieping van het ABC-gebouw kunnen jongeren terecht om creatief bezig te zijn, vertelt Jakob Stolk, één van de initiatiefnemers. "Bij een jongerencentrum zijn er van oudsher activiteiten gepland, nu is het aan de jongeren om zelf te ondernemen."

Op de opening kwamen tientallen belangstellenden af. Een van de jongeren is Tobias Keijzer, die graffiti-artiest is. Hij hoopt zijn leeftijdsgenoten te inspireren met zijn werk. "Ik probeer graffiti en streetart te combineren. Je kunt met een spuitbus veel verschillende dingen doen en je creativiteit op verschillende manieren uiten." Ook Sammy-Jo Roelofs wil laten zien dat kunst meer is dan alleen een schilderij. "Ik ben kunstdocent in spe. Kunst en cultuur is alles. De mensen die freerunnen, de boeken die je leest of muziek of films. Alles waar je in het dagelijks leven mee bezig bent en ontspant."

Voor Robin Kesimaat is het belangrijk dat er weer een plek voor jongeren is. "Dat was er de laatste tijd niet. Ik vind het belangrijk dat we hier met leeftijdsgenoten bezig kunnen." Hij houdt zich vooral bezig met muziek. "Muziek is voor mij de expressie van de ziel."

De komende periode hopen de jongeren en Stolk dat meer mensen SPOT weten te vinden. De jongerenbroedplaats blijft in ieder geval de komende jaren op de locatie in het ABC-gebouw gevestigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel