Datacenter Almere failliet

ALMERE • Do 27 oktober 2022 | 16:01 • Donderdag 27 oktober 2022 | 16:01

Datacenter Almere is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Hier had het bedrijf zelf om gevraagd. Ook ICT Campus Almere en NL Datastore, twee zusterbedrijven, zijn failliet. Waarom de bedrijven faillissement hebben aangevraagd, is nog niet bekend.

Datacenter Almere was verantwoordelijk voor de dataopslag en beheer van kleine en middelgrote ondernemers in Almere. Om eigen werknemers op te kunnen leiden, heeft het bedrijf in 2019 de ICT Campus opgezet. Vanaf 2021 kunnen studenten van ROC Flevoland ook een keuzevak tot data-engineer volgen aan de campus.

De rechtbank heeft een curator aangesteld. Die zal zorgdragen voor de afwikkeling van het faillissement. De eigenaar van het bedrijf heeft in samenspraak met de curator aangegeven nog niet te reageren op vragen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel