College Noordoostpolder wil 6,2 miljoen uittrekken voor verkeersveiligheid

NOORDOOSTPOLDER • Do 27 oktober 2022 | 22:28 • Donderdag 27 oktober 2022 | 22:28

Het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder wil 6,2 miljoen euro uittrekken voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid op en rond wegen in de gemeente. Het gaat om de uitvoering van het Mobiliteitsplan 2030.

De maatregelen moeten uiteindelijk de veiligheid verhogen en de kosten voor het onderhoud van de wegen verlagen. Dit geldt voor de Kleiweg, de Karel Doormanweg en de Voorsterweg in het buitengebied. Voor deze wegen is 1,7 miljoen euro gereserveerd in de plannen.

Twee miljoen is gereserveerd voor verbetering van veilig fietsen in het buitengebied aan de Luttelgeesterweg, de Noordermiddenweg, de Kamperweg en de Sloefweg.

Verder zijn er plannen om de bereikbaarheid en leefbaarheid te versterken rond voorzieningen en woonwijken in Emmeloord. Het gaat dan om de Espelerlaan, de Boslaan, de doorlopende verbinding Moerasandijviestraat, Europalaan en Zwin en de Scandinaviëlaan. Voor dit deel van het plan is 2,5 miljoen euro nodig.

Begin dit jaar stelde de raad de Mobiliteitsvisie 2050 vast. Hierin zijn de belangrijkste mobiliteitsthema's binnen de gemeente opgesteld. Het Mobiliteitsplan waar het college nu mee komt, is een uitwerking hiervan. Daarbij waren op voorhand vier scenario's opgesteld.

Ambitieus plan
Bij scenario 'geen' zou er niets uitgewerkt worden. De volgende keuze was 'minimaal'. Er is uiteindelijk gekozen voor 'ambitieus'. Dit betekent dat wordt voldaan aan de richtlijnen van de Mobiliteitsvisie 2050 of dat de plannen hier heel dichtbij komen. De laatste optie was het scenario 'ideaal', waarin de maatregelen nog verder zouden gaan dan in de visie stond. De kosten waren dan ook hoger geweest.

Komend voorjaar moet blijken of de raad instemt met het mobiliteitsplan en of de benodigde 6,2 miljoen euro die ervoor uitgetrokken zal worden. Als er groen licht komt, worden de plannen daarna verder uitgewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel