Mannen aangehouden na vernielen van in beslag genomen auto

LELYSTAD • Ma 31 oktober 2022 | 13:44 • Maandag 31 oktober 2022 | 13:44

De politie heeft afgelopen weekend op de Larserweg in Lelystad twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 24-jarige Almeerder en een 25-jarige Amsterdammer vernielden hun auto, die net door de politie in beslag was genomen.

Via een kenteken controle zag de politie dat de verzekering van de auto verlopen was en dat het kenteken niet meer geldig was. Bij controle bleek dat de Almeerse bestuurder daarvoor al drie keer eerder een bekeuring had gehad. Daarop werd in overleg met justitie besloten om de auto in beslag te nemen.

Volgens de politie waren de mannen het daar niet mee eens. Ze begonnen de auto 'aan alle kanten' te vernielen. De banden werden lek gestoken, de auto werd bekrast en de spiegels werden afgebroken. Volgens de politie mag je in principe je eigen spullen vernielen, maar omdat de auto na de inbeslagname van 'de overheid' is, werden de mannen aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel