Eerste 100 vluchtelingen komen aan op noodopvanglocatie Walibi

BIDDINGHUIZEN • Ma 31 oktober 2022 | 21:57 • Maandag 31 oktober 2022 | 21:57

De eerste 100 vluchtelingen komen dinsdag aan bij de noodopvanglocatie op het evenemententerrein van Walibi Holland bij Biddinghuizen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Op de locatie aan de Spijkweg is plek voor 1.000 tot 1.500 vluchtelingen.

"De eerste tien dagen komen er ongeveer honderd vluchtelingen per dag aan op de opvanglocatie," laat woordvoerder Bob van 't Klooster van het COA weten. "Als er ongeveer duizend mensen wonen, gaan we eerst even de balans opmaken. Zodra alles soepel verloopt, kunnen we groeien en nog 500 mensen opvangen."

Behalve dat er wordt gezorgd voor onderdak en eten, is er ook aandacht voor dagbesteding. "In samenwerking met het asielzoekerscentrum gaan we kijken of we ook dagbesteding kunnen aanbieden", vertelt Van 't Klooster. "Daarnaast komt er een pendelbus zodat de mensen ook eens van het terrein af kunnen als ze bijvoorbeeld een boodschap willen doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel