Treinsimulator moet zorgen voor meer machinisten en conducteurs

LELYSTAD • Ma 31 oktober 2022 | 21:24 • Maandag 31 oktober 2022 | 21:24

De NS zet vrijdag een 'treinsimulator' op station Lelystad Centrum. Het is een opstelling van de werkplek van de machinist. De NS hoopt met de inzet van de simulator extra personeel aan te trekken.

Via meerdere schermen en een bestuurderstafel kunnen machinisten in spe een bestaand traject rijden. De bediening en de knoppen zijn dezelfde als in de nieuwe intercity van de NS. Normaal gesproken wordt de simulator gebruikt om nieuwe machinisten op te leiden, nu reist het object - met een fictieve coupé ernaast - door het land. NS-medewerkers geven ter plekke een toelichting op hun werk.

Volgens een woordvoerder komt de simulator naar Lelystad vanwege de vele vacatures. Momenteel worden 50 nieuwe machinisten gezocht en 30 hoofdconducteurs. De simulator stond in juni en juli op de stations in Utrecht, Arnhem, Alkmaar, Deventer, Rotterdam en Eindhoven. Lelystad is de zevende en laatste stop.

Aantal sollicitaties neemt toe
Het is niet te zeggen of het door de simulator komt, maar de interesse in een baan neemt volgens de NS bij het bedrijf wel toe. In het tweede kwartaal van dit jaar was het aantal sollicitaties verdubbeld vergeleken met het eerste kwartaal, aldus de woordvoerder.

De simulator staat vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur op station Lelystad Centrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel