Reclamemast met stormschade bij A6 wordt digitaal

LELYSTAD • Wo 2 november 2022 | 13:34 • Woensdag 2 november 2022 | 13:34

De grote reclamemast langs de A6 bij Lelystad, die in februari beschadigd raakte tijdens een storm, krijgt waarschijnlijk digitale led-schermen. Volgens directeur Barry Porsius van exploitant City Marketing Lelystad (CML) is het financieel niet haalbaar om de mast te herstellen.

De mast werkt nu met grote doeken, die alleen kunnen worden opgehangen als het windstil is. Dat betekent dat het voor adverteerders alleen een interessant medium is als ze hun boodschap voor langere tijd willen laten zien. De kosten zijn volgens Porsius naar verhouding hoog, waardoor de belangstelling voor de reclamemast lager is dan zou kunnen bij een ander systeem.

Het plan van CML is om twee van de drie kanten van de reclamemast om te bouwen tot digitale led-schermen. Dat biedt veel meer mogelijkheden voor adverteerders tegen lagere kosten, stelt Porius. De stichting is nog aan het onderzoeken wat er precies nodig is om de mast om te bouwen. Het is de bedoeling dat de led-schermen er voor de zomer hangen. Tot die tijd blijft de aanblik van de mast zoals die al sinds de februaristorm is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel