Vermiste merrie nog niet gevonden, mogelijk verdronken

SWIFTERBANT • Do 3 november 2022 | 10:50 • Donderdag 3 november 2022 | 10:50

"Ik heb er de hele nacht aan lopen denken." Dat zegt de eigenaar van de vermiste merrie Marywood, die woensdag met zes andere paarden losbrak uit een manage aan de Tarpanweg in Swifterbant. De eigenaar heeft nu sterk het vermoeden dat de merrie verdronken is in de vaart bij de Tarpanweg.

"De kans is klein dat ze nog gevonden wordt", zegt de eigenaar. Woensdagochtend braken de paarden los door een nog niet bekende oorzaak. "Merries kunnen soms heel vervelend tegen elkaar doen. Het kan zijn dat een van de paarden een ander in de hoek heeft gedrukt, of misschien zijn ze ergens van geschrokken. Het hek is helemaal kapot. Ze zijn er dwars doorheen gegaan."

De zes andere paarden werden toen het licht was teruggevonden in een weiland in de buurt, maar de drachtige merrie is nog altijd niet gevonden. Op Facebook werd een oproep gedaan om uit te kijken naar het dier. Een drone werd ingezet om te zoeken naar de merrie. Ook werd er in het bos in de buurt gezocht met een hondenteam en langs het water. "We hebben alles al afgezocht", vertelt de eigenaar. Volgens haar is de kans groot de merrie is verdronken in de vaart. Er wordt namelijk gewerkt aan een bruggetje dat over het water bij de Tarpanweg ligt. "Als ze daar in de berm heeft gelopen, kan ze zo in het water gevallen zijn. De paarden galoppeerden namelijk. Ik denk dat de rest weer terug is gegaan."

De eigenaar hoopt dat iedereen naar Marywood blijft uitkijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel