Koningin Maxima praat op ROC met jongeren over mentale gezondheid

EMMELOORD • Do 3 november 2022 | 15:47 • Donderdag 3 november 2022 | 15:47

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan ROC Friese Poort in Emmeloord. Het bezoek stond in het teken van mentale gezondheid. Jongeren konden samen met de koningin een workshop volgen van stichting Young Impact. Daarin leerden ze wat er nodig is om mentaal gezond te blijven en welke rol de school daarbij kan spelen.

Uit recente cijfers blijkt dat 1 op de 15 jongeren in Nederland kampt met depressie en dat Flevolandse jongeren zich het minst gelukkig voelen van Nederland. Vaak heeft dit te maken met stress door school, verplichtingen of een moeilijke thuissituatie. Staatssecretaris van Volksgezondheid, welzijn en sport Maarten van Ooijen was ook aanwezig op de school. Hij benadrukte hoe belangrijk mentale gezondheid is.

Het thema mentale gezondheid ligt de koningin als erevoorzitter van Stichting MIND Us na aan het hart. De stichting helpt jongeren om hulp te vinden als ze die nodig hebben. Tijdens de workshop ging ze in gesprek met leerlingen.

De 20 deelnemers maakten aan het einde van de middag een kunstwerk van scherven, waar ze hun zorgen en negatieve gedachten op hadden geschreven. De kunstwerken worden in de school opgehangen om alle studenten te inspireren om aan hun geestelijke gezondheid te werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel