22 sollicitanten willen nieuwe burgemeester worden

ALMERE • Do 3 november 2022 | 19:10 • Donderdag 3 november 2022 | 19:10

Tweeëntwintig sollicitanten hebben gereageerd op de vacature van burgemeester van Almere. Dat laat de provincie Flevoland weten. Onder de sollicitanten bevinden zich vijf vrouwen en zeventien mannen. Zij komen zowel uit het openbaar bestuur als uit het bedrijfsleven.

De komende periode spreekt commissaris van de Koning Leen Verbeek met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Deze bespreekt hij vervolgens met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Almere. Deze commissie krijgt daarnaast inzicht in alle sollicitanten. De vertrouwenscommissie voert vervolgens ook gesprekken met de kandidaten.

Na de gesprekken stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken. De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat wordt dan openbaar gemaakt.

De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Almere in maart 2023 kan worden geïnstalleerd. Sinds januari is Ank Bijleveld waarnemend burgemeester van Almere. Zij nam het stokje over van Franc Weerwind, die nu minister voor Rechtsbescherming is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel