Speciale vangrail moet geluidsoverlast stoppen

FLEVOLAND • Do 3 november 2022 | 20:45 • Donderdag 3 november 2022 | 20:45

De provincie Flevoland gaat waar dat mogelijk is zogenoemde geluidvangrail plaatsen langs wegen om geluidsoverlast tegen te gaan. Door het geluid te verminderen, wil de provincie bijdrage leveren aan een prettigere leef- en werkomgeving.

Een geluidvangrail is een plaat die aan de onderkant van de reguliere vangrail wordt vastgemaakt. Dit zou vooral geluidsoverlast verminderen op plekken waar de weg hoog ligt, bijvoorbeeld op een talud. Daarnaast is het volgens de provincie een goedkope oplossing. Een ander voordeel is dat de geluidvangrail lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft.

De Veluwemeerbrug in Zeewolde is inmiddels langs beide kanten al voorzien van het systeem. Over een lengte van 250 meter langs de rijbanen van de Knardijk naar Harderwijk zijn de platen gemonteerd. De werkzaamheden aan de kruising van de Ganzenweg en de Knardijk zijn afgelopen oktober afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel